La cadena europea Euronews ha avisat en un reportatge de les crides que s'estan fent a Catalunya a favor de la desobediència civil, quan es faci pública la sentència de l'1-O.

"Dos anys després d'haver organitzat un referèndum il·legal d'autodeterminació, els independentistes catalans van llançar dimarts passat una crida a la desobediència civil si els seus dirigents són condemnats. El Tribunal Suprem espanyol té previst anunciar pròximament la seva decisió sobre 9 dirigents catalans, a qui demanen penes d'entre 7 i 25 anys de presó", assenyala.

Euronews recorda que el Parlament català ha aprovat precisament una moció legitimant la desobediència civil, i que coincidint amb el segon aniversari del referèndum de l'1-O es van celebrar múltiples manifestacions. Apunta que podrien ser l'assaig general del que passarà quan surti la sentència.

Segons la cadena europea, regna impaciència entre l'independentisme per la nova etapa que es pot encetar quan aparegui la sentència del Suprem. Afegeix que esperen també que la desobediència civil reforci la unitat del moviment.