L'eurodiputat ultra de Bulgària, Angel Dzhambazki, del grup Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) on també està Vox, ha anunciat aquest dimarts que presentarà una demanda contra el president a l'exili Carles Puigdemont perquè el va titllar de "feixista" en una entrevista concedida a una revista búlgara.

Dzhambazki, del partit ultranacionalista búlgar VMRO, va elaborar l'informe del Parlament Europeu sobre els suplicatoris enviats pel Tribunal Suprem per aixecar la immunitat de Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a l'Eurocambra. El búlgar va redactar l'esborrany i el va presentar a finals de febrer en la comissió pertinent del Parlament Europeu, mostrant-se favorable a retirar la protecció parlamentària dels tres eurodiputats de Junts.

Què va dir Puigdemont a l'entrevista?

Recentment, Puigdemont va oferir una entrevista a una revista búlgara on va assegurar que “hi ha dos búlgars importants en la meva vida. Un d'ells és Hristo Stoichkov i l'altre és Angel Dzhambazki. M'agradaria molt més que Stoichkov fos el ponent del nostre expedient", va assegurar el president.

Puigdemont va afegir  que Stoichkov "a més de ser un fenomen futbolístic, és un gran coneixedor del que està passant a Catalunya. Dzhambazki és tot el contrari". "(Dzhambazki) és feixista, amic de Vox que vol que anem a la presó. I se suposa que ha de ser un ponent independent que preparés l'informe sobre el nostre cas?”, va preguntar-se Puigdemont durant l'entrevista.

Per la seva part, l'eurodiputat ultra ha assegurat aquest dimarts que “Carles Puigdemont es veurà obligat a justificar aquests qualificatius en un tribunal civil. El convocaré judicialment”, ha assegurat en declaracions a la mateixa revista búlgara.

Dzhambazki ha agregat que durant l'elaboració del seu informe es va topar amb “una campanya extremadament immunda i deshonesta de la força política de Puigdemont: insults personals, desqualificacions i suggeriments manipulatius”. "No he respost a cap d'aquestes afirmacions. Però no permetré a ningú que qüestioni les meves qualificacions i coneixements comprovats en aquest camp", ha sentenciat el polític ultra.

Ha agregat que els diputats europeus en la comissió han tractat diverses immunitats de diputats i sempre han respectat les regles sense interessar-se per qui era la persona investigada. Ara bé, segons aquest eurodiputat, els parlamentaris de la comissió “mai han vist una campanya tan vergonyosa com la que transcorre als mitjans espanyols i sobretot catalans", ha afirmat Dzhambazki.

El parlamentari búlgar ha acabat dient que "veurem si Puigdemont té el valor de comparèixer davant un tribunal, probablement belga, per defensar les seves al·legacions. En cas contrari, haurà d'enfrontar-se a un cas civil”, ha conclòs l'eurodiputat búlgar.

Imatge principal: Carles Puigdemont durant una roda de premsa aquest dimarts al Parlament Europeu - Efe