L'eurodiputat Enrique Calvet (exUpYD i membre del mateix grup que Cs com a independent) ha denunciat al Col·legi Oficial d'Advocats de Madrid l'advocat Gonzalo Boye. Calvet l'acusa de "manipular declaracions" del jutge Llarena en la demanda civil presentada a Brussel·les contra ell per part dels exiliats. Tanmateix, l'advocat ja havia explicat i informat a la justícia belga que es tracta d'un error de traducció.

L'error es troba en un incís que va fer el jutge dins de tota una valoració sobre el que considera "delictes polítics" on en castellà diu si es que ha sido así que s'hauria traduït al francès com et oui c'est ce qui s'est produit, és a dir, no amb un si condicional, sinó amb un  afirmatiu. Boye ha desmentit en diverses ocasions que existeixi qualsevol "alteració" i ha apuntat que, en tot cas, " és un error del traductor".

Tot i això, Enrique Calvet ha decidit portar els fets al Col·legi Oficial d'Advocats de Madrid en considerar que Boye ha pogut incórrer en un "frau processal" amb l'objectiu que se l'inhabiliti com a lletrat.