El veterà eurodiputat de la CDU Elmar Brok, i també el vicepresident del grup de l'SPD al Bunstestag alemany, Rolf Mützenich, han obert la porta a una mediació entre el govern espanyol i el català, com també ha reclamat el president català Carles Puigdemont. Això sí, el membre de la CDU ha puntualitzat que això només podria ser si Espanya ho demana i els dirigents catalans renuncien a la independència.

Elmar Brok, pertanyent a la CDU —el partit de la cancellera Angela Merkel, 'germà' del PP en el PPE—, ha afirmat a l'edició dominical del Frankfurter Allgemeine que si els espanyols ho demanen i els dirigents catalans renuncien a la independència, aquesta mediació seria possible.

"Estem llestos per intervenir si ens ho demanen", ha dit Brok. A la seva manera de veure, els polítics catalans haurien "d'oblidar l'objectiu de la independència", de manera que la mediació seria per obtenir més autonomia, i, per tant, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no podria dir no.

"Hem d'assegurar-nos que ningú no pugui rebutjar-lo", ha dit Brok, convençut que, en aquest cas, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el del Consell Europeu, Donald Tusk, podrien proposar un mediador.

Per la seva part, el vicepresident de l'SPD a la Cambra Baixa del Parlament alemany considera que "ha arribat l'hora que el govern espanyol busqui una solució política sobre Catalunya", segons ha dit al diari Handelsblatt, afegint que si el govern espanyol volgués "ajuda de terceres parts, els Estats europeus o la UE serien contactes adequats".

Per altra banda, l'eurodiputat també creu que la decisió de l'Audiència de Schleswig-Holstein de descartar el delicte de rebel·lió va ser comprensible: "El govern espanyol hauria d'acceptar que la jurisdicció alemanya decideix amb independència dels requeriments polítics". En aquest sentit ha donat suport a la ministra del seu partit Katarina Barley, que va afirmar que la presa per l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein de deixar en llibertat Carles Puigdemont era "absolutament correcta".