El president del comitè de Llibertats Civils al Parlament Europeu i eurodiputat, Claude Moraes, integrant del partit laborista britànic, ha denunciat aquest dimecres a la tarda, a través de les xarxes socials, una campanya de bullying liderada pels eurodiputats espanyols contra ell per negar-se a definir Gibraltar com "a colònia" del Regne Unit en una proposta legislativa per concedir l'exempció de visats als ciutadans britànics després del Brexit.

Concretament, Moraes ha assegurat que "després d'una llarga campanya de bullying" els eurodiputats espanyols "de dos dels principals grups polítics" han aconseguit reemplaçar-lo com a portaveu de l'informe de l'exempció de visat en cas que el Brexit s'acabi produint.

Alhora, Moraes ha assegurat que els eurodiputats espanyols l'han substituït per un altre eurodiputat que sí que està d'acord amb la seva "oportunista i innecessària" visió de l'exempció de visat en relació a Gibraltar.

Per la seva part, el líder del Partit Popular a l'Eurocambra, Esteban González-Pons, ha celebrat aquest dimecres que Moraes hagi estat apartat i ha apuntat que "la menció a Gibraltar com a colònia serà fonamental per intentar resoldre el contenciós sobre aquest territori en un escenari posterior al Brexit".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat