EUiA ha cessat més d'una quinzena de membres del consell nacional crítics amb el coordinador general, Joan Josep Nuet, que ara serà candidat amb ERC a les eleccions generals.

La decisió se'ls ha comunicat per correu electrònic i segons un text al qual ha tingut accés l'ACN fa referència a "absències reiterades" dels membres afectats en els consells nacionals d'entre el 2016 i el 2018. Al correu se'ls notifica que per aquest motiu han perdut la seva condició de membres del consell nacional d'EUiA. Es dona la circumstància que dijous diversos consellers de la formació van reclamar la celebració d'un consell extraordinari per revocar Nuet de coordinador general, ja que ocupa el número quatre a les llistes d'ERC, mentre que EUiA va avalar anar al 28-A amb els comuns.

En una petició formal, els consellers d’EUiA també van reclamar revocar la direcció, perquè consideren que ha “segrestat” l’organització i en bloqueja la seva acció política. Els consellers signants van reclamar que s'hauria de celebrar el consell extraordinari per debatre aquests punts abans de dijous vinent, quan comença la campanya electoral.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat