ETA ha lliurat dues caixes amb armes a les autoritats franceses a Baiona, al País Basc francès, una setmana abans que se celebri l'acte en el qual està previst que l'organització anunciï la seva dissolució. Segons han confirmat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, ara s'està analitzant el contingut d'aquestes caixes.

Kanbo, un municipi francès proper a Baiona, ha estat el lloc elegit per organitzacions i diferents personalitats dels coneguts com a 'mediadors' per escenificar el proper 4 de maig l'acte de dissolució de la banda terrorista que ha deixat més de 800 assassinats en els seus 60 anys d'història.

L'acte de Kanbo serà la 'pista d'aterratge' perquè ETA procedeixi al seu final, com en el seu dia va ser Aiete perquè el 20 d'octubre de 2011 la banda declarés el cessament dels atemptats.

Han transcorregut més de sis anys des que ETA va claudicar asfixiada pels successius cops policials i desistís de forma definitiva de la violència i més d'un des que va escenificar el seu desarmament en un acte celebrat a Baiona el 8 d'abril de 2017. Aquell dia va assegurar que havia lliurat en vuit dipòsits enterrats a França 120 armes i tres tones d'explosius.