"El rei Felip calla", no ho diu la premsa espanyola sinó la d'Alemanya. Tant les televisions públiques com la premsa privada e fan creus del silenci del Rei davant la carta, i les filtracions de whatsapps de militars demanant l'extermini de 26 milions de persones.

A més, posen l'alerta en l'interès "d'exmilitars que criden a un cop d'estat a Espanya". El canal NTV, ho destaca a la seva portada d'aquest cap de setmana.

NTV Titular

Captura del portal NTV amb el titular del "El Rei calla"

El diari regional, el Berliner Kurier, titula igualment: "Carta al rei Felip VI: Exoficials demanen un cop d'estat".

berliner kurier portada

Captura del diari Berliner Kurier amb el titular "Exoficials demanen un cop d'estat"

Els alemanys destaquen que la presència del poder militar fa que "el govern espanyol no faci res de bo en aquesta línia". A més, es pregunten com pot ser que hagin cridat, amb tota immunitat, a dur a terme un cop d'estat i fins i tot a posar-se en contacte amb el Rei a través de carta: "El cap de l'estat ha guardat silenci fins ara sobre el tema", i recorden els seus vincles amb l'Exèrcit, "ell mateix havia servit a la força aèria".

Un altre fet que presenten com una anomalia és que només els grups d'esquerra, alguns, han denunciat les expressions antidemocràtiques dels militars: "Especialment els partits d'esquerra exigeixen una declaració pública del monarca".

I recorden que els avisos dels militars es multipliquen: "no només amb els xats a la xarxa, sinó a través de cartes a Felip, però aquest calla".

Alguns dels detalls on ha posat l'accent la premsa alemanya són: "Lloen el dictador Francisco Franco i es pronuncien a favor de l'abolició de la democràcia". A més, com una apreciació, recorden el que molts mitjans espanyols ometen quan parlen de la dictadura: "El seu règim, del 1939 al 1975, va tenir com a mínim 100.000 membres de l'oposició 'desapareguts'". 

Tant el canal NTV com el Berliner Kurier, es posen les mans al cap amb les següents expressions dels militars: "Prepareu-vos per a la batalla, capturem els rojos! Aixequeu-vos, que ve la guerra". També s'exclamen pels insults dirigits als homosexuals, les feministes, els "separatistes catalans" i els bascos.