Els estudiants han ocupat el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en la primera jornada de la vaga de tres dies convocada pel moviment estudiantil en protesta per la sentència del procés i han intentat tallat l'AP-7.

L'ocupació del rectorat s'ha suspès poc després que hagués començat, quan els estudiants han aconseguit que la rectora Margarita Arboix es comprometés a anul·lar qualsevol activitat avaluable durant tota la setmana. 

Posteriorment un grup de 200 estudiants s'han manifestat pel campus i han intentat accedir a l'AP-7 amb l'objectiu de tallar, però han estat interceptats pels Mossos d'Esquadra, que ha carregat contra els estudiants. La policia catalana ha barrat el pas als joves i aquests han empentat contenidors contra els agents. En aquest moment els Mossos han actuat fent servir les porres per dispersar els alumnes. 

Barcelona

Per altra banda, una cinquantena d'estudiants de l'IES Jaume Balmes de Barcelona han arribat fins a plaça Catalunya a peu en el marc de l'aturada de classes promoguda pel Sindicat d'Estudiants.

A més, cap a les 14.00 hores, un grup d'estudiants ha tallat la circulació a la plaça Espanya. S'han distribuït per la rotonda i s'hi han assegut per tal d'impedir la circulació. 

20191015 ESTUDIANTS PLAÇA ESPANYA TALLS - Sira Esclasans20191015 ESTUDIANTS PLAÇA ESPANYA TALLS - Sira EsclasansImatges del tall de plaça Espanya / Sira Esclasans

Aquestes han estat les respostes a la sentència del moviment estudiantil, que ha fet una crida a la mobilització dels alumnes d'instituts i universitats a partir d'aquest dimecres. El Sindicat ha convocat una aturada de les classes de 72 hores per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem, que començarà aquest dimecres amb piquets informatius, accions i assemblees als instituts i facultats.

Altres mobilitzacions

A Tarragona, el SEPC de la Univeristat Rovira i Virgili (URV) han anunciat a través de les xarxes socials que es dirigeixen cap a la comissaria de Campclar per exigir la llibertat dels detinguts d'aquest dimecres. 

Els estudiants també han tallat l'N-2 a Mataró. A més a més, també han tallat l'A2 a Igualada.

Segons La Sexta, hi ha tensió a l'AP-7 pels estudiants de la UAB.

Seguirà ampliació