Una cinquantena d'estudiants de l'IES Jaume Balmes de Barcelona han arribat fins a plaça Catalunya a peu en el marc de l'aturada de classes promoguda pel Sindicat d'Estudiants que ha convocat vaga de 72 hores. Prop de dos quarts de 10 han iniciat una marxa fins a la plaça on han estès unes estelades i s'han dispersat per repartir fulletons informatius de les diferents mobilitzacions previstes.

Segons han assegurat, entre el grup, hi ha estudiants de 3r d'ESO fins a 2n de Batxillerat, tot i que han remarcat que alguns han fet vaga i s'han quedat a casa directament. 

Posteriorment s'han dirigit a un local per tal de fer cartells per la manifestació d'aquest dijous a les 12.00 hores a plaça Universitat.

cartells estudiants el nacional anna solé sans

Per altra banda, des del Sindicat denuncien que molts professors no han volgut canviar exàmens o altres proves avaluadores. 

Aquesta ha estat la resposta a la sentència del moviment estudiantil, que ha fet una crida a la mobilització dels alumnes d'instituts i universitats a partir d'aquest dimecres. El Sindicat ha convocat una aturada de les classes de 72 hores per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem, que començarà aquest dimecres amb piquets informatius, accions i assemblees als instituts i facultats.