El dia de l’aturada general de Catalunya convocada per la Taula de la Democràcia després de la repressió que va patir el poble català per voler votar, ha fet reaccionar la població i també un dels col·lectius més implicats històricament. Joves, estudiants i universitaris de totes les classes s’han concentrat a la Zona Universitària per tallar una de la entrades a Barcelona, la Diagonal.

“Tallem avui la Diagonal amb l’afany de promoure la total paralització de la ciutat amb l’objectiu de pressionar l’estat espanyol”, manifesten en un escrit. També amb la finalitat de “recuperar l’espai que pertany a la ciutadania” i denunciant tots els esdeveniments viscuts a Catalunya per la “brutal” acció policial, els joves han fet una seguda de banda a banda de la Diagonal a l’alçada de la Facultat de Química i Física.

I per “deixar sense impunitat” la repressió després dels més de 800 ferits i la “humiliació”, ara el poble hi diu la seva. Per fer-ho, els estudiants tallaran la Diagonal durant tot el dia i part dels concentrats s’uniran a la manifestació d’aquesta tarda organitzada als Jardinets de Gràcia.

Mentrestant i per fer més amè el pas de les hores, s’han organitzat una sèrie d’activitats. Des de les 8.30h a les 14.00h s’han programat activitats amb pilota com el “rondo Piolín”, un partidet rebel, classe de ioga, jocs com l’aranya o l’arrencacebes, i per acabar els actes més reivindicatius, una xerrada sobre la repressió del moviment estudiantil, una assemblea emocional i un dinar popular amb poesia antifeixista per acabar un matí ple de simbolisme i reivindicació.