El sindicat d'estudiants nacional de Catalunya, el SEPC, ha exigit la suspensió de classes als instituts i universitats fins que es "materialitzin" les demandes de l'independentisme popular. 

El sindicat ha adreçat s'ha adreçat a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques per demanar-li que estigui a l'altura del moment i acati les demandes del moviment estudiantil, que resumeixen en tres eixos: la fi de la repressió, l'exercici de l'autodeterminació i l'amnistia

En un comunicat, asseguren que seguiran mobilitzats i exercint el seu dret a vaga per defensar els drets que "ambdós governs", diuen, els volen prendre. 

En aquest sentit, han demanat a les direccions dels centres educatius que els facilitin canvis en les dates d'examen i que no es penalitzin les absències. En l'escrit insten també als instituts a posicionar-se i a tots els estudiants a autoorganitzar-se als campus i instituts per evitar que es facin classes i així puguin continuar amb la "lluita organitzada als carrers". 

D'aquesta manera, asseguren els estudiants, podran seguir denunciant una sentència "del tot injusta", així com "la repressió viscuda aquests dies". 

En la carta, SEPC denuncia també les actuacions dels cossos policials que qualifiquen de desmesurades per la utilització de bales de foam, gas lacrimogen i gas pebre.