El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, el col·lectiu Doctorands en Lluita, assemblees de facultat i sindicats de docents han plantejat una vaga de la comunitat universitària el 21 d'octubre.

El SEPC ha informat que durant aquest mes prop de 150 doctorands perdran la beca. Ha afegit que la pandèmia "ha accelerat conseqüències d'una crisi educativa, provocada entre d'altres per "l'infrafinançament i la manca de recursos de l'educació pública" i ha valorat que els doctorands "són la primera peça que cau", però que hi haurà més mesures d'austeritat.

"Les institucions han oblidat el sector educatiu", ha valorat el SEPC.

En aquest sentit, ha criticat la "manca de planificació", el no augment de recursos, les mateixes ràtios i nombre de professors i espais i la "perpetuació de l'escletxa digital".

El SEPC ha valorat que el model híbrid imposat per la Covid-19 "suposa una pèrdua quant a la qualitat dels estudis" i ha alertat del risc que es mantingui més enllà de la pandèmia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Stalin nose2
Quioscos & Pantalles Les portades de la vergonya Antoni Maria Piqué