L'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, imputada pel cas Kitchen, veu com s'estreny el setge de la Fiscalia Anticorrupció pels seus presumptes tripijocs amb l'excomissari del Cuerpo Nacional de Policía (CNP) José Manuel Villarejo, una vegada s'han donat a conèixer aquest dilluns noves converses entre el policia i la també exministra de Defensa.

Segons revela 'El País', entre les notes que figuren a tretze quaderns on Villarejo prenia nota de les seves cites, converses i activitats i localitzats durant un registre del seu domicili l'octubre de 2020, figura la següent anotació: "Cospe: Suport al màxim en tot. M'envia a José L. Orti amb 100 i en promet 50 més dilluns. Quedo en informar-la". La nota va ser datada el 6 de desembre de 2012 i segons el mitjà citat fa referència a suposats pagaments de 100.000 i 50.000 euros.

Cap de gabinet de Cospedal

Pel que fa a 'José L. Orti', es tractaria, segons la Unitat d'Assumptes Interns del CNP, de José Luis Ortiz, cap de gabinet de Cospedal durant l'etapa en què va presidir la comunitat de Castella-La Mancha (2011-2015) i després a la Secretaria General del PP. sempre segons 'El País', els agents que han analitzat els quaderns de Villarejo concedeixen credibilitat al seu contingut en relacionar-los amb altres indicis existents en la causa. Per tot això, la policia descriu les agendes com una espècie de "diari personal" destinat a "la lectura privada de qui les va confeccionar", on s'inclouen les presumptes "activitats, cites o comunicacions mantingudes amb tercers", així com les dates en què es van produir i una "breu descripció de les mateixes".

Aquest apunt reflectiria una presumpta conversa entre Villarejo i Cospedal, a qui l'exmembre del CNP bateja com 'Cospe' o 'MD', i hauria tingut lloc només tres dies després que arribés a l'Audiència Nacional la informació dels comptes a Suïssa de l'extresorer popular Luis Bárcenas i demostraria la tesi d'Anticorrupció segons la qual Cospedal i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, van mantenir una llarga relació amb Villarejo que va incloure almenys tres reunions a tres bandes a la mateixa seu del PP, per oferir el policia "l'execució d'encàrrecs puntuals que serien sufragats amb fons del PP".