La candidata de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya, Laia Estrada, ha acusat el PSC de voler tornar a l'època en què governava el president Jordi Pujol per "repartir-se el pastís". "Salvador Illa proposava deixar-nos totalment ancorades a l'Estatut de 2006 i fer-nos tornar 15 anys enrere, però sembla que més aviat vol que tornem a l'era del pujolisme, quan el PSC es repartia el pastís amb CiU", ha criticat en un acte a Vilafranca del Penedès aquest dissabte, en el que també ha afegit que Junts per Catalunya és "la Convergència de tota la vida, però amb l'estelada". ERC tampoc no ha quedat exempta de les crítiques de la candidata cupaire, que ha retret a Pere Aragonès voler tornar "10 anys enrere amb una proposta de referèndum pactat amb l'Estat" sobre la base d'un article de la Constitució que, ha recordat, en el seu moment ja va rebre un "no per golejada". 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació
 

Amb tot, Estrada ha lamentat que tant ERC com Junts que vulguin "esborrar" el que ha passat a Catalunya en la darrera dècada, incloent-hi el 15-M i el referèndum de l'1-O. En aquest sentit, ha fet al·lusió a les declaracions d'Aragonès d'aquest mateix dissabte en què el president ha dit que "el projecte d'Illa és el projecte d'Espanya". "És cert", ha reconegut la candidata de la CUP, "el projecte d'Illa és el projecte d'Espanya, de Foment, de la patronal, però és que Aragonès també el va fer seu", ha reblat. I així, ha acusat l'actual president de la Generalitat d'haver estat "incapaç" de diferenciar-se de la "sociovergència" en l'última legislatura, que Estrada considera que ha malgastat. Per tot plegat, Estrada ha reclamat recuperar la confrontació amb l'estat i una "agenda pròpia per avançar cap a la independència". "El 12 de maig hem de decidir si planifiquem o ens planifiquen. O són drets per a tots o privilegis per a uns pocs", ha etzibat. 

 

A l'acte també ha intervingut el candidat per Girona, Dani Cornellà, que ha lamentat la política del Govern respecte a l'Aeroport del Prat, amb la proposta d'ampliació de la seva operativa anunciada aquesta setmana i que ha rebut el cop de porta del govern espanyol i del món local més proper a la infraestructura. "Com pot ser que un president de la Generalitat posi per davant l'ampliació de l'aeroport i no la del transport públic que necessita cada dia el veïnat dels pobles i ciutats del país?", s'ha preguntat. Ha denunciat que fer créixer el Prat implicaria "massificar més Catalunya"

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!