Els vols dels caces Eurofighter espanyols destacats a Estònia han estat suspesos després del llançament accidental d'un míssil aquest dimarts per part d'una de les aeronaus, segons ha assenyalat el ministre de Defensa estonià, Juri Luik, enmig Postimees.

En declaracions al mitjà Postimees, Luik ha assegurat que "el més important" en aquests moments és "garantir la seguretat" i, "en cooperació amb la resta d'aliats, descobrir" les causes de l'incident.

El responsable de Defensa estonià ha qualificat el llançament del míssil com un cas "extremadament rar i lamentable", en la línia del primer ministre, Jüri Ratas, que s'ha mostrat "preocupat" per l'incident. "Gràcies a Déu, pel que sabem, ningú no ha resultat ferit", ha afirmat Ratas, que ha demanat a l'OTAN que ho investigui de manera urgent.

De moment, es desconeixen les causes del tret i, encara que les primeres hipòtesis apunten que es tracta d'un accident, el ministeri de Defensa espanyol i l'OTAN han obert una investigació per dirimir l'assumpte.