La consellera de Territori, Ester Capella, ha exigit que el traspàs de Rodalies sigui "una realitat". Capella ha fet aquesta exigència després que aquest dimarts hagi descarrilat un tren a Sitges (Garraf) i que s'estiguin vivint retards de 30 minuts de mitjana a l'R2 i l'R2 Nord. "Les incidències són una constant des de fa anys i panys per una manca d'inversió històrica", ha assenyalat Capella. En aquest sentit, ha afirmat que hi ha una "voluntat manifesta de no invertir" per part del govern espanyol.

La consellera també ha recordat que en 8 de cada 10 dies hi ha incidències a la xarxa ferroviària i ha lamentat que els problemes siguin "múltiples i variats". "Deixin que ens ho fem nosaltres, que segurament els trens seran molt més puntuals perquè no hi haurà incidències ni a les vies ni a les màquines", ha reclamat la consellera.

ERC també ha denunciat el "caos de Rodalies" davant les últimes afectacions al servei. El partit ha fet públic un comunicat en què denuncia el "caos" generat al servei de Rodalies a causa del descarrilament d’un tren a l’estació de Sitges. Davant d'aquesta situació, la vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu del partit, Raquel Sans, ha remarcat en la "deixadesa, irresponsabilitat i desídia" del govern espanyol respecte les infraestructures ferroviàries de Catalunya.

"Des d'Esquerra Republicana no ens cansarem de dir que és una prioritat millorar el dia a dia de la gent i això implica tenir uns trens dignes que arribin a l'hora i comptar amb la capacitat per donar resposta a una avaria com la que hem viscut", ha afirmat. I ha tornat a reclamar "totes les competències ferroviàries" perquè, segons ha dit, la gent necessita trens "que funcionin".

El nou diputat d'ERC, Francesc-Marc Álvaro, també ha parlat sobre Rodalies en una entrevista a Catalunya Ràdio. Sobre aquesta qüestió, ha deixat clar que els republicans no deixaran de demanar el traspàs complet del servei de RodaliesI ha titllat la gestió del servei ferroviari a Catalunya com un "escàndol majúscul".

Restablerta la circulació entre Vilanova i la Geltrú i el Garraf després del descarrilament d'un Talgo

Aquest dimarts un tren Talgo sense passatgers ha descarrilat a Sitges. Consegüentment, no han circulat trens entre el Garraf i Vilanova durant gairebé 24 hores. La incidència ha afectat les línies de Rodalies R2 Sud, R12, 13, 15, 16 i 17 a més dels trens de llarga i mitjana distància, tal com va informar Adif després del descarrilament. 

Al tren accidentat viatjaven dos maquinistes, que estan il·lesos, segons Bombers de la Generalitat, que va rebre l'avís a les 9.44 hores d'aquest dimarts 15 d'agost. Els usuaris afectats per la incidència s'han queixat de falta d'informació i d'una mala organització per afrontar la situació en un dia feiner.

Després de gairebé 24 hores s'ha pogut restablir la circulació de trens entre les estacions de Garraf i Vilanova i la Geltrú. 

Una incidència entre Gavà i el Prat afecta l'R2 i l'R2 Sud i provoca retards de 30 minuts

Una incidència entre Gavà i el Prat provoca retards de 30 minuts de mitjana a l'R2 i l'R2 Sud, segons ha informat Adif. Els usuaris de l'R2 Sud estan patint problemes per recuperar la normalitat en els seus desplaçaments des del descarrilament d'aquest dimarts a sitges d'un Talgo. Arran del descarrilament, només una de les vies es troba operativa entre Vilanova i Garraf. A hores d'ara, els tècnics treballen per recuperar l'altra via en aquest tram.