Una gran estelada onejava aquest diumenge al saló d'actes de l'universitat nord-americana Graceland University, a Iowa, entre 14 banderes més de diferents països del món. Va ser durant la celebració de la graduació d'aquest curs 2016. 

Els Estats Units són el bressol mundial per excel·lència de les cerimònies de graduació i en moltes facultats reten homenatge als alumnes estrangers posant durant l'acte la bandera del seu país corresponent.

A un dels estudiants d'empresarials que es graduava, un noi català que es diu Sergi, li van col·locar la bandera espanyola el dia abans de l'acte, però ell s'hi va negar i va demanar que la substituïssin per l'estelada que li havia regalat el seu tiet, pare del difusor del tuit. I així va ser. "La universitat no va posar cap problema", explica el seu cosí a El Nacional.

El tuit supera amb escreix, de moment, els 1.000 retuits i més de 1.000 persones l'han desat als seus favorits. El cosí, difusor de la notícia, es mostrava fascinat quan la piulada estava a punt d'arribar a les 500 repiulades.

Menys fortuna van tenir els següents tuits, que van rebre pocs retuit i pocs "m'agrada". Sorprès pel ressò que havia tingut l'anècdota, el ja famós cosí es qüestionava si obrir un crowfunding​ tindria tant d'èxit com la piulada inicial.

L'última posada en escena del "cosí" va ser per dir que el ja llegendari tuit li estava "petant" les notificacions.

Molts usuaris de la xarxa ja han carregat contra el cosí, que només pretenia compartir un fet curiós i poc comú. Ho han fet faltant-li el respecte amb diferents insults.

D'altres, com la dirigent internacional de l'ANC Liz Castro han agraït la Universitat que col·loquessin l'estelada sense posar ni una sola trava.