El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha opinat avui que "els nacionalistes catalans han de posar-se les piles", perquè hi hagi Govern i president de la Generalitat "com més aviat millor".

En declaracions a Ràdio Euskadi, Esteban ha reiterat que el PNB és solidari amb Catalunya i no negociarà els Pressupostos de l'Estat mentre segueixi vigent el 155: "Ho vam dir des del primer moment, en aquestes circumstàncies no és possible; veurem si la situació es normalitza a Catalunya, hi ha Govern i president, i en aquelles circumstàncies, ja veurem".

Per a Esteban, "els nacionalistes catalans han de posar-se les piles i crec que hi ha hagut manifestacions clares aquests dies, com les de l'expresident Mas o Aragonès (ERC) de què és necessari nomenar un Govern com més aviat millor i que no hi cap al cap arribar a noves eleccions. Espero que ho facin, fa falta a Catalunya certa clarividència i lideratge polític", ha demanat.

Sobre el paper del PNB a Catalunya, Estaven ha comentat: "Estem disposats a intentar ajudar i donar la nostra opinió, però els actors polítics són els partits catalans. El PNB està pensant en Euskadi; tenim uns principis i som solidaris amb Catalunya, però el PNB no té la clau de la solució, el que pensi que el que no hi hagi pressupostos de l'Estat solucionarà problemes embussats a Catalunya està molt equivocat".