Sis integrants de la llista de Ciutadans a Pontevedra van anunciar el dissabte que abandonen el partit, "molestos" per les "formes" d'elecció del candidat per als comicis locals del 26 de maig. Entre ells hi ha María Rey, l'única regidora de Cs en l'últim mandat però que va ser relegada al número dos en la llista de les municipals, en les quals el partit només va obtenir un edil.

En una roda de premsa celebrada ahir, María Rey, acompanyada de companys del partit, va anunciar que abandonava la formació, juntament amb uns altres cinc d'integrants de la llista de Cs.

Encara que el nomenament de Gregorio Revenga, com a número 1 de la llista i, finalment, únic edil amb representació, va resultar polèmic pel canvi que va imposar la direcció gallega, María Rey ha insistit que el que els va molestar no va ser el canvi als llocs sinó les "formes".

"El canvi de llista no va ser el que ens va molestar, sí les formes en com es va fer, quan creus en un projecte no t'importa anar d'un o de 25 però sí les formes amb què ho van fer", ha remarcat.

Sense tornada enrere

La decisió d'abandonar el partit, ha assegurat, estava "madurada" des d'abans de les eleccions municipals i "no té tornada enrere".

Malgrat això, ha volgut posar de relleu la feina realitzada durant els últims quatre anys i també durant la campanya electoral i que els permet anar-se'n "amb el cap molt alt, amb l'orgull de la feina ben feta."

Juntament amb María Rey, abandonen Ciutadans Margarita Soliño (número 3 en la llista), Pablo Sixto (4), José Manuel Bretal (5), Celso Otero (7) i Carla Barros (16).

"Si gran és l'art de l'inici, nosaltres ho vam fer bé, vam posar a Cs al mapa de Galícia i també en el de Pontevedra, però si gran és l'inici més gran és l'art de posar fi, i avui posem fi a un camí que comencem junts, un camí amb què nosaltres somiem, un projecte en què vam creure i pel que lluitem en contra de tots", ha explicat, a l'inici de la roda de premsa.

La seva marxa de Cs, comunicada al partit divendres, es realitza "amb l'estil de la lleialtat i de la humilitat" i amb agraïments a l'equip que la va acompanyar i a les persones en qui "confiaria la seva vida" i que "sempre" van estar al seu costat "sense demanar res a canvi", en paraules de María Rey.

Encara que ha estat preguntada per la seva valoració dels resultats electorals, en els quals Cs ha repetit amb només un edil en la corporació que lidera el BNG, María Rey ha replicat que "això haurà de fer-ho el partit i les persones que es queden".

"Treballem tot el que vam poder, les coses les vam fer bé, amb pressupost petit i amb la lleialtat que vam dir des del principi".

I sobre la direcció gallega del partit s'ha limitat a assenyalar que la que ha de "decidir" és la direcció espanyola. "Jo vaig dir que em mantindria lleial a un projecte en què creia", ha remarcat María Rey. I com a comiat, ha defensat la "feina dura" realitzada aquests últims quatre anys en contra d'"un model de ciutat" del BNG en el qual no creien.