L'Estaca, de Lluís Llach, ha posat fi a la manifestació de l'independentisme a Madrid contra el judici al procés i que ha reivindicat els drets humans fonamentals.

Els assistents l'han corejat la lletra de la cançó, abraçats, mentre il·luminaven la plaça de la Cibeles amb les llanternes dels telèfons mòbils. Els acompanyaven, també encesos, l'ajuntament i edifici històric de Correus de Madrid i la font de la Cibeles, que alternaven colors.

En conjunt, una imatge vibrant que ha culminat una mobilització igualment apassionada, que ha apujat el to amb els parlaments de les entitats i sindicats organitzadors des de l'escenari. 

Les entitats han destacat la unitat de "tots els pobles d'Espanya" en defensa de la sobirania. La manifestació, que ha aplegat 120.000 persones segons la organització, ha omplert el passeig del Prado de la capital espanyola.

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ho ha presentat com un "dic de contenció" contra la intolerància i contra l'odi: "Si senyor fiscal, som un mur humà d'homes i dones que criden que 'no passaran'".

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i representants d'entitats d'àmbit estatal, han destacat que un dels grans èxits de la marxa és la demostració d'unitat de "tots els pobles d'Espanya" en defensa de la sobirania. "Tot i no compartir la independència respecteu que tinguem la llibertat per decidir-ho a Catalunya. Gràcies per dir-ho!", ha exclamat la líder de l'ANC.