Un grup d'organitzacions, personalitats, activistes polítics, sindicals i socials de l'esquerra catalana ha fet públic avui el manifest "La DUI és una imposició antidemocràtica", en el qual exigeixen una eleccions autonòmiques en un temps prudencial. Aquest document neix dels promotors del manifest "1-O Estafa Antidemocràtica", que compta amb més de 4.000 signatures. 

En el document que publica El Periódico aquest diumenge, s'assegura que el 60% dels catalans no vol anar pel camí que marca Carles Puigdemont. Denuncien que, "fent cas omís a la voluntat majoritària dels catalans", el president del Govern pretén imposar una DUI "que aprofundirà la divisió i l'enfrontament ja existent a Catalunya". D'altra banda, rebutgen "la repressió de les forces i cossos de seguretat de l'Estat" patida l'1-O i critiquen l'actuació del Govern de Rajoy, "que ha causat sofriment dels nostres conciutadans i només ha aconseguit enverinar l'ànim".

Davant la situació política que es viu a Catalunya, els signants, que s'identifiquen com persones d'esquerres, s'oposen a les polítiques de Rajoy, proposen la celebració d'eleccions autonòmiques en un temps prudencial i de manera adequada i criden "al diàleg, com la única manera de resoldre les diferències".

Tot i les crítiques cap al president del govern espanyol, fan èmfasi en que "això no pot amagar i justificar l'actuació a la que Puigdemont i el Govern ens han conduït", encara que "donant per bons els dubtosos resultats oficials" la DUI és una "imposició antidemocràtica". En aquesta línia, reclamen una legislatura de reflexió "calmada, de debat i intercanvi, en el qual totes les alternatives tinguin igualtat de condicions per ser exposades i conegudes, i en el qual participi tota la societat catalana". 

El text compta amb el suport de personalitats com els escriptors Javier Marías, Juan Marsé, Inka Martín i Ignacio Martínez Pisón, el dissenyador Javier Mariscal i el poeta José Corredor Matheos, entre d'altres. Entre els signants apareixen figures representatives de l'esquerra catalana, com Alfredo Clemente, exsecretari general de CCOO de Barcelona i del PSUCviu, l'exdiputada d'En ComúPodem, Dolors Terradas o la coportaveu de Retallades Zero, Nuria Suárez.