L'esquerra Independentista (EI) ha presentat aquest matí de dissabte al Fossar de les Moreres la nova estratègia a seguir per "donar resposta a la repressió als diferents moviments polítics i socials". Sota el títol 'Marató Antirepressiva', han presentat un nou projecte que pretén "enfortir col·lectivament la lluita antirepressiva per estendre la solidaritat arreu dels Països Catalans". Avui, doncs, ha començat el camí de la Marató, que finalitzarà el pròxim 12 de novembre amb un gran acte final. 

 

Durant aquests mesos “La Marató” recorrerà els Països Catalans amb actes, concerts i xerrades per difondre diferents casos repressius i altres mostres de solidaritat. L'organització ha comunicat que per participar del projecte o fer una aportació econòmica només cal entrar al web de la 'Marató Antirepressiva'. 'La Marató antirepressiva' també vol enfortir la caixa de resistència d’Alerta Solidària per mitigar els costos econòmics que pateixen les encausades. 

Durant la presentació, les portaveus del projecte, Eva Pous i Marina Gispert, han subratllat la necessitat d’una proposta tan ambiciosa com és la de 'La Marató Antirepressiva' en el moment actual. Segons han explicat, en els darrers anys han augmentat els casos repressius en els diferents moviments polítics i socials. I han exposat que lluites com la independentista, la feminista o la del dret a l’habitatge, entre altres, han vist com s’endurien les penes demanades i cada cop els costava més desenvolupar activitat política amb normalitat. 

Pous, que també és militant d’Alerta Solidària, ha remarcat la tasca que des de fa més de vint anys duu a terme Alerta Solidària en el suport jurídic de les persones encausades. La militant de l'esquerra independentista també ha posat èmfasi en el fet que "no es pot normalitzar aquesta persecució cap a aquelles que s’organitzen i que és més necessari que mai estendre una cultura antirepressiva arreu del territori".

I ho ha reblat, tot assenyalant que "davant tot intent d'amagar un entramat polític i judicial que, lluny de ser neutral, segueix de manera contínua fent ús de totes les formes de violència política i institucionalitzada, hem de recuperar tot el conjunt de forces socials i col·lectives existents per fer-hi front”.

Recórrer els Països Catalans amb actes, concerts i xerrades

La 'Marató Antirepressiva' anima la ciutadania a venir als actes que s'organitzaran arreu del territori i a difondre la solidaritat antirepressiva. En aquest sentit, l'EI s'ofereix a ajudar a organitzar actes a les localitats de les diferents persones interessades a participar. "Per donar suport a La Marató, aviat trobaràs al web de la Marató diferents materials que podràs descarregar (logo i línia gràfica) per poder realitzar un acte. Per fer-ho tens des d'inicis d'estiu fins al 12 de novembre (el dia de la Marató!)", apunten al web.