El comitè executiu del partit alemany Die Linke, ha aprovat aquest cap de setmana de manera unànime donar suport al referèndum de Catalunya. El partit expressa la seva solidaritat amb els moviments socials que entenen el referèndum com un mecanisme per a la transformació democràtica i social de la societat catalana.

D'aquesta manera, Die Linke condemna la "criminalització dels polítics i polítiques catalanes per part de la justícia de l’estat central i es solidaritza amb la presidenta del parlament català, Carme Forcadell, amenaçada de ser inhabilitada", segons el text aprovat. A més, el partit també demana al govern federal alemany que es posicioni en aquest sentit davant del govern espanyol.

El partit de l'esquerra alemanya fa costat a "tots els moviments i iniciatives que entenen aquest tipus de consultes populars com un instrument per a la transformació democràtica, social i solidària de la societat catalana", per això, dóna suport al cas català.

Die Linke és la tercera força del Bundestag i la principal de l’oposició amb seixanta-quatre representants. El partit té set eurodiputats dins del grup de l’Esquerra Unitària Europea, en què també hi ha Podemos, EH Bildu i Esquerra Unida. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït a Die Linke el seu suport via Twitter.