El president del PP de Guipúscoa i portaveu en el Parlament Basc, Borja Sémper, ha decidit abandonar la política, per la qual cosa en les pròximes dates renunciarà als seus càrrecs públics i orgànics. La decisió arriba després de diverses topades amb la direcció del partit, amb crítiques a la gestió de Pablo Casado, el paper de Cayetana álvarez de Toledo i l'acostament a Vox.

Fonts de l'entorn pròxim del polític guipuscoà han confirmat a EFE la decisió de Sémper, que explicarà els seus motius en una roda de premsa que ha convocat aquest dimarts al migdia a la seu del PP de Sant Sebastià.

El dirigent popular de Guipúscoa ja ha comunicat els seus plans al president del PP, Pablo Casado, abans de fer pública avui la seva decisió.

Borja Sémper Pascual (Irun, 1976), llicenciat en Dret per la Universitat del País Basc (UPV/EHU), milita en el PP basc des dels 17 anys i va accedir al seu primer càrrec públic el 1995, quan va ser elegit regidor a Irun (Guipúscoa), una localitat en la qual, a partir de 1999, va ser tinent d'alcalde i delegat d'Urbanisme.

Parlamentari basc des de 2003, es va convertir en portaveu a la cambra basca després de la crisi de 2013 que va acabar amb l'abandonament de la política de l'expresidenta del PP basc Arantza Quiroga.

95% dels vots

El 2009 va ser elegit president del PP de Guipúscoa amb a prop del 95 % dels vots i des d'aleshores ha encapçalat els populars guipuscoans sense gairebé oposició.

Després d'intentar dues vegades convertir-se en diputat en les eleccions generals de 2015 i 2016, en els quals el seu partit no va obtenir representació a Guipúscoa, Sémper va encapçalar l'any passat la llista del PP a l'Alcaldia de Sant Sebastià i va aconseguir mantenir els 3 regidors que tenia, en un context de retrocés general de les candidatures populars.

En l'actualitat exerceix els càrrecs de portaveu del PP en el Parlament Basc, regidor a Sant Sebastià i president del partit a Guipúscoa.

Va donar suport a Sáenz de Santamaría

Durant el congrés del PP el juliol de 2018, Sémper, com tota la direcció del partit a Euskadi, va donar suport a la candidatura de l'exvicepresidenta del PP Soraya Saénz de Santamaría, que va resultar derrotada per l'actual líder del partit, Pablo Casado.

La incomoditat del dirigent basc al si del nou PP de Casado no ha passat desapercebuda i s'ha evidenciat en diverses topades públiques, com el sorgit quan l'Executiva del PP va imposar la candidatura d'Íñigo Arcauz en les eleccions generals.

Sémper es va mostrar molest també amb les manifestacions pronunciades el mes de setembre passat per la portaveu del PP en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, qui va criticar la suposada "tebiesa" dels populars bascos respecte al nacionalisme i va qüestionar la seva aposta per la foralitat.

"A nosaltres ens ha costat sang, suor i llàgrimes defensar la Constitució i una idea de l'Espanya plural al País Basc i probablement mentre algunes caminaven còmodament sobre toves moquetes nosaltres ens jugàvem la vida defensant aquí la Constitució i la convivència", li va replicar llavors el dirigent basc.