L'expresidenta popular de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre nega que la protesta al voltant de la seu del PSOE a Madrid d'aquest passat dissabte fos un escarni. "Era una protesta cívica feta per persones pacífiques. No té res a veure amb un escarni. I no es pot comparar amb les del Tsunami Democràtic, a qui s'ha obert judici per terrorisme", subratllava Aguirre aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio. A més, ha negat que ella instigués els manifestants a tallar el carrer perquè, segons ha dit, ja estava tallat. "Ho vaig dir malament perquè es podia veure a les imatges que ja no hi havia trànsit", ha argumentat. I ha afegit que hi havia més furgonetes de la policia que manifestants.

Tot i això, ha circulat un vídeo a les xarxes socials on es veu clarament Aguirre fent una crida a tallar el carrer. Així mateix, ha denunciat que l'amnistia és "un disbarat" i ha negat que la concentració del passat dissabte fos una "manifestació". "Va ser una reunió", ha dit Aguirre, qui creu que l'aprovació d'una possible amnistia acabaria amb l'estat de dret espanyol. "És dir que qui va donar el cop d'estat van fer ben fet", opina Aguirre, qui espera que el Partit Popular arribi allà on el "sistema democràtic" ho permeti. A més, ha fet una crida a la mobilització de cara a la manifestació contra l'amnistia el pròxim 18 de novembre a la plaça Cibeles de Madrid.

Concentració contra el PSOE

Així mateix, també ha recordat els "escarnis" de Podemos i del moviment del 15-M davant la seu del Partit Popular, després de les retallades. "A tothom li va semblar perfecte", ha dit Aguirre, qui ha acusat el PSOE de mentir. 

La concentració, del passat dissabte va aplegar centenars de persones davant la seu del PSOE a Madrid i va començar cap a les 19 hores. Hi va haver escridassades contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, així com contra el ministre de l'Interior del govern espanyol, Fernando Grande Marlaska. "Espanya no es ven, Espanya es defensa", "Puigdemont, a presó". En les seves declaracions del dissabte, Aguirre va demanar un referèndum arreu de l'Estat per conèixer l'opinió dels espanyols sobre l'amnistia després del canvi de posicionament del PSOE.