El diari ABC ofereix aquest diumenge un baròmetre electoral que apunta com a titular principal que els partits de dreta i ultradreta sumats aconseguirien un 43% dels vots, insuficient però, per assegurar-se una majoria absoluta.

Amb tot, el baròmetre inclou un altre apartat sobre el posicionament del conjunt dels espanyols sobre un eventual referèndum d’independència a Catalunya, amb unes xifres que el diari ven com un “rebuig nítid” a la independència, ja que dona la xifra d’un 54,4 per cent d’espanyols contraris a resoldre la qüestió a les urnes.

Ara bé, el que també diu el diari és que un 15,7 per cent estaria a favor del referèndum només a Catalunya i que un 25,8% l’acceptaria si votessin tots els espanyols. Sumades aquestes dues xifres donen un 41,5 d’espanyols a favor del referèndum, ja sigui només a Catalunya o a tot l’Estat. En tot cas és una xifra força alta i potser per això l’ABC no ofereix aquesta suma.

El que sí explica el diari monàrquic és que vuit de cada deu votants de Vox rebutja la votació però que fins a un 15% de votants d’aquest partit d’ultradreta l’acceptaria si el votessin tots els espanyols. Pel que fa al PP, un 68% rebutja el referèndum però un de cada quatre acceptaria la consulta a tot l’Estat. Pel que fa al PSOE, el 54% s’hi oposa, i un terç l’acceptaria a tot Espanya.