Els espanyolistes han portat aquest dijous la seva enrabiada per la investidura de Pedro Sánchez a la gala dels Latin Grammy que ha acollit Sevilla. Amb l’objectiu de trobar ressò en mitjans internacionals, unes 200 persones s’han plantat davant del recinte on s’ha fet la gala proferint els crits habituals en les concentracions espanyolistes de les darreres setmanes. Un dels lemes més corejats ha estat el que reclama que el president català a l’exili sigui privat de llibertat: “Puigdemont, a presó!”. També han cridat contra el PSOE: "Socialistes, puteros i colpistes!"

🔴 Manifestació a Madrid avui, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

Els manifestants espanyolistes s’han situat a prop del recinte mentre d’altres persones estaven esperant l’arribada de figures internacionals. A la gala hi participa Rosalia i també hi han assistit membres de la família reial espanyola com Victoria Federica de Marichalar. Els ultres han intentat captar l’atenció de tots els que entraven a la gala amb crits que també atacaven l'acabat d'investir president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

 

Els feixistes, segons ha explicat La Sexta, també han cantat el Cara al Sol. Aquesta manifestació a Sevilla es produeix pocs dies després que en una ciutat andalusa, Màlaga, es produïssin també incidents per la presència de Sánchez en un fòrum internacional. El president del govern en funcions s’havia trobat amb el canceller alemany Olaf Scholz i durant tres hores tots dos no van poder abandonar l’edifici on havien mantingut la reunió.

Una altra manifestació a Màlaga la setmana passada

Una concentració espanyolista va mantenir encerclat l’edifici i Sánchez i Scholz van tenir dificultats per sortir i traslladar-se a un altre palau on els esperaven per fer-se una foto de família. En aquella ocasió, els manifestants també van expressar el seu malestar a cop d’insults gruixuts contra Pedro Sánchez. Com s’ha fet en les manifestacions davant de la seu del PSOE a Ferraz, un dels lemes més corejats ha estat el de “Pedro Sánchez, fill de puta”.

Ara per ara, només a Madrid s’han produït càrregues policials per la violència dels manifestants. Aquest dijous és la 14a nit que es produeixen manifestacions nocturnes, que han tingut una assistència irregular i en cap cas han superat més de les 8.000 persones. Tampoc hi ha hagut càrregues cada dia. Les càrregues que hi ha hagut s’han produït en el moment en què els incontrolats han començat a llançar objectes contra la policia.

La manifestació als Latin Grammy de Sevilla ha estat instigada per influencers d’extrema dreta. En aquesta onada de protestes per Espanya hi estan tenint un paper protagonista mitjans i comptes de xarxes socials d’ultradreta. Grups vinculats a Vox, com ara és la plataforma Revuelta, són alguns dels grups identificats que estan darrere de moltes de les convocatòries que s’han fet arreu d’Espanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!