El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha estat rebut amb insults i xiulets per l'espanyolisme a Màlaga, ciutat on ha viatjat aquest divendres per participar en el Congrés del Partit Socialista Europeu (PSE). Els manifestants han tallat el passeig de Sancha, on es troba la subdelegació del govern espanyol a Màlaga, i on Sánchez tenia una cita amb el canceller alemany, Olaf Scholz a dos quarts de set de la tarda. La policia espanyola ha acordonat la zona, però el president ha acabat accedint a l'edifici per la porta del darrere, des del passeig marítim Pablo Ruiz Picasso, per evitar els manifestants, que entre crits de "fill de puta" i "traïdor" li han fet arribar el seu rebuig a la llei d'amnistia i als acords amb l'independentisme, tot just en el dia que el PSOE ha tancat els últims acords per a la investidura. 

🔴 Manifestació a Madrid contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

La manifestació no havia estat convocada per cap entitat concreta, però després de l'anunci de la reunió bilateral entre Sánchez i Scholz aquest dijous a la nit, diverses figures populars en les esferes de l'espanyolisme i la ultradreta a Internet van fer una crida a fer una concentració, que ha acabat reunint mig miler de persones. Amb banderes espanyoles, franquistes i carlistes, els manifestants han replicat les proclames habituals en les concentracions contra l'amnistia que s'han produït en l'última setmana arreu de l'estat, i especialment a Madrid, a prop de la seu principal del PSOE al carrer Ferraz. Així, s'han pogut sentir crits de "Sánchez a prisión" i també altres en defensa de la unitat d'Espanya, com ara "España unida, jamás será vencida", o "España no se vende, España se defiende". 

Sánchez i Scholz, retinguts a la subdelegació per la concentració

Sánchez ha arribat a la subdelegació cap a les sis de la tarda, però més de dues hores després els manifestants seguien al carrer, i s'han traslladat a l'entrada del darrere de l'edifici, per acabar tallant el trànsit al passeig marítim. És aquí quan ha aparegut un grup d'ultres que han augmentat la tensió de la concentració, i als quals molts manifestants han volgut expulsar amb crits de "fora, fora!". 

Amb tot, la concentració ha obligat Sánchez i Scholz a romandre dins l'edifici de la subdelegació un cop acabada la reunió, i han arribat una hora més tard del previst al Palau de Congressos de Màlaga, on s'han reunit amb altres dirigents socialistes que participen en el PSE.