Els consellers d'Interior i Treball de la Generalitat, Joaquim Forn i Dolors Bassa, van ser increpats per una desena d'espanyolistes quan van arribar dimarts a la nit a Barcelona procedents de Brussel·les, on s'havien desplaçat amb el president Carles Puigdemont. En arribar un grup de persones els ha rebut al crit d'"a presión".

Els dos membres del Govern, destituït la setmana passada en virtut de l'article 155 de la Constitució, han aterrat a l'Aeroport de Barcelona-el Prat poc després de les 23 hores, i 20 minuts després han sortit per la porta d'arribades.

 

Allà els esperava un grup de poc més de deu persones, que quan els han vist han tret diverses banderes d'Espanya, un megàfon amb la cançó Que viva España i els han començat a increpar al crit d'"a prisión", "perros", "traidores" i "dónde está tu república".

Assetjament de Forn fins al pàrquing

L'acció d'aquestes persones, que han perseguit a Forn pràcticament fins al cotxe per increpar-lo i han arribat a apropar-s'hi físicament, ha provocat que els Mossos d'Esquadra haguessin d'intervenir per protegir el conseller.

Desenes de mitjans esperaven des de primera hora de la nit els membres del Govern, amb qui no ha viatjat el president Carles Puigdemont, que avui ha ofert una conferència de premsa. Cap dels dos consellers que han arribat no ha volgut fer cap declaració.