Una mostra més del suport del govern espanyol al pla d'autonomia que Rabat pretén impulsar per al Sàhara Occidental és el canvi que ha experimentat el mapa del Marroc a la pàgina web del Ministeri espanyol d'Afers exteriors. En el mapa que apareix la pàgina web del Ministeri ja no apareix la línia discontinua que separava el Marroc del territori del Sàhara Occidental segons la cartografia avalada tant per les Nacions Unides com pel país magrebí, i ara es dibuixa la mateixa zona que va des de Tànger fins a Dajla, una part que Rabat denomina com a les "províncies del sud". Aquesta no és l'única alteració que ha patit el mapa, sinó que dins del territori es pot veure una línia trencada que correspon amb la divisòria entre el territori del Sàhara Occidental controlat pel Marroc i el que es troba en mans del Front Polisario. Aquest canvi en el mapa del web no només és una mostra del suport al govern de Pedro Sánchez, sinó que també suposa l'assumpció de la sobirania marroquina sobre el territori. 

Declaració conjunta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Mohamed VI van acordar aquest dijous una declaració conjunta al final de la seva trobada a Rabat en la qual es va indicar que celebració de la posposada Reunió d'Alt Nivell (RAN) abans que acabi l'any, però en la qual no hi ha cap esment a la integritat territorial. Per tant, en el primer punt, Espanya reconeix "la importància de la qüestió del Sàhara Occidental per al Marroc" i torna a reiterar que "la iniciativa d'autonomia marroquina, presentada en 2007, com la base més seriosa, realista i creïble per a resoldre aquest desacord", com ja va expressar Sánchez en la seva carta al monarca, la qual cosa ha permès iniciar aquesta nova era en la relació. Tanmateix, en cap dels punts apareix esmentada la necessitat de garantir la integritat territorial i la sobirania, un dels punts esmentats pel govern espanyol en els seus comunicats en aquestes dues últimes setmanes i dels arguments que havia ofert per a recolzar la seva nova postura. En tot cas, Sánchez i Mohamed VI han pactat que "els temes d'interès comú seran tractats amb esperit de confiança, a través de la concertació, sense recórrer a actes unilaterals o fets consumats". Pel que fa a qüestions més tangibles, s'ha decidit el restabliment "immediat i gradual" de les connexions marítimes i de passatgers fins a l'obertura de totes les freqüències així com iniciar els preparatius per a l'operació 'Pas de l'Estret'.

Tot i els acords la trobada va tenir anècdota, i és que les autoritats marroquines van col·locar del revés la bandera d'Espanya on es veia l'escut totalment de cap per avall. Aquesta, mal col·locada, estava al costat de la marroquina que lluïa correctament. Ambdues van ser l'escenari de fons del sopar anomenat iftar, amb què els àrabs trenquen el dejuni diari del ramadà. En protocol, si no es tracta d'un error, la col·locació de la bandera d'aquesta manera significa una mostra de rendició o de desastre, o una petició d'auxili naval. És una imatge potent que ha estat utilitzada almenys en una sèrie i un film americans, amb la intenció de denunciar una situació distòpica o apocalíptica.