Espanya continua sent dels estats de la Unió Europea amb una pitjor percepció d’independència judicial, malgrat una modesta millora en els últims anys, segons l’informe sobre la situació de la Justícia a la UE publicat aquest divendres per la Comissió Europea.

Gairebé un 50% dels ciutadans consideren dolenta o molt dolenta la independència judicial espanyola, i un 45% ho atribueixen a les ingerències de la classe política als tribunals. Hongria, Eslovàquia i Itàlia tenen la pitjor percepció de les seves judicatures, mentre Dinamarca, Àustria i Finlàndia tornen a liderar el rànquing, ja que més d’un 80% dels ciutadans consideren bona la independència de la justícia.

Fa ja més d'un any, Espanya ja era el quart estat de la UE amb la pitjor percepció d'independència judicial​ en aquest informe de la Comissió Europea, quan va caure de la sisena posició a la quarta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat