RTVE tornarà a emetre aquest any, després de les campanades, un espot d'Espanya Global, l'oficina de propaganda creada pel ministre Borrell en el seu afany de contrarestar el missatge independentista català i dirigida per Irene Lozano. Serà el segon any que aquesta oficina propagandística emetrà un anunci, ja que ja ho va fer el 2019, mentre que anteriorment ho va fer la seva antecessora Marca Espanya, segons han informat Europa a Press fonts de la secretaria d'Estat.

Si l'any passat l'anunci mostrava una desena de ciutadans anònims i un actor, Alejo Sauras, que proclamaven motius per ser orgullosos ambaixadors d'Espanya, en aquesta ocasió el muntatge no inclourà paraules, sinó només imatges actuals i històriques.

Espanya Global no ha revelat en què consistiran aquestes imatges, perquè totes elles són d'"un gest molt característic d'afecte", que serà la sorpresa de l'anunci i que els seus autors consideren universal, per sobre d'idiomes, fronteres i actituds polítiques.

A RTVE

L'espot pretén, a més, simbolitzar les fortaleses de la societat espanyola de tolerància, solidaritat i diversitat. L'anunci, que s'emetrà després de l'autopromoció de RTVE, dura 30 segons, però existeix una versió més llarga propera al minut que la Corporació emetrà durant tot l'any a RTVE Internacional.

De fet, també Espanya Global difondrà l'anunci en els 215 ambaixades i consolats, a través de la seva xarxa d'enllaços. La campanya té ja un lema en espanyol i en anglès, "Compartim Espanya" o "We all share Spain".

El 2019, l'anunci que va protagonitzar Alejo Sauras va ser una carta de presentació d'Espanya Global davant de la societat només dos mesos després de la seva creació com a hereva de la 'Marca Espanya' que va impulsar el Govern de Mariano Rajoy.

Accions de propaganda espanyolista

L'elaboració de vídeos ha estat una constant en la tasca d'Espanya Global, en bona mesura emmarcats en campanyes de propaganda espanyolista encaminades a donar una altra versió de la democràcia i la modernitat d'Espanya que l'independentisme ha posat en evidència arreu del món.

En el seu primer any de vida, la secretaria d'Estat que dirigeix Irene Loazano ha posat en marxa la campanya This Is The Real Spain amb gent com Isabel Coixet, Ana Patricia Botín, Jesús Calleja o Richard Gere.

Després va venir la campanya de sis vídeos La democràcia es toca, que va ser presentada al setembre per l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena i el cineasta Juan Antonio Bayona; i el vídeo del 12 d'octubre amb motiu de la Festa Nacional espanyola.