La vida està plena de contradiccions; la darrera protagonitzada per Espanya i la llengua catalana. Aquest dilluns, Espanya va defensar a l'Assemblea General de l'ONU el multilingüisme i la llibertat de premsa:

Si només es llegeix aquesta notícia, no és tan estrany que un país defensi el multilingüisme, ara bé, cinc dies abans el govern espanyol descartava l'ús del català al Parlament Europeu. No ha fet falta ni una setmana perquè l'executiu de Sánchez es contradigui a ell mateix ja que s'ha negat a demanar al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que es permeti l'ús del català al Parlament Europeu.

Sáchez s'excusa en el cost econòmic de l'introducció del català assegurant que malgrat que les institucions europees mantenen en general “una actitud oberta cap a les llengües regionals”, sempre han considerat “inviable” que aquestes llengües tinguin presència a tots els organismes “per l’elevat cost que suposaria”.

Es tracta d'una excusa perquè el 16 de gener de 2017, el mateix Tajani indicava en una carta que en cas de rebre una petició per l'ús del català a l'Eurocambra, "no posaria cap obstacle a la seva aprovació i utilitzaria totes les capacitats de les quals disposés” perquè l’ús del català a la cambra “s’aprovés al més aviat possible”. 

La xarxa bull amb tuitaires que no entenen aquesta contradicció... o pot ser sí que l'entenen i tenen clar que es tracta d'una discriminació de la llengua catalana: