El ministre d'Assumptes Exteriors, Josep Borrell, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol tirarà endavant la polèmica venda de 400 bombes de precisió a l'Aràbia Saudita tot i la recent desaparició del periodista opositor saudita Yamal Jashogi.

"No s'ha de barrejar una cosa amb l'altra. No interromprem els acords i els contractes que va subscriure l'anterior govern per aquest motiu", ha explicat Borrell en roda de premsa després de reunir-se amb els seus homòlegs de la UE a Luxemburg. "O al menys fins que tinguem informació de què és el que ha passat", ha volgut matisar el cap de la diplomàcia espanyola.

També ha aventurat que "cap país" prendrà accions contra Aràbia Saudita. "Necessitem saber què ha passat. D'entrada no condemnem a ningú. Les autoritats turques han de facilitar una resposta i per fer-ho necessiten la col·laboració de les autoritats saudites ", ha afegit sobre la qüestió.

El passat diumenge l'Aràbia Saudí ja va advertir que respondria amb "grans accions" qualsevol sanció que derivés del cas del periodista, qui va desaparéixer el 2 d'octubre al consulat saudita d'Estambul, on les autoritats turques creuen que va ser assassinat i esquarterat per agents de Riad.

"La Unió Europea espera una investigació completa de les autoritats saudites en plena cooperació amb les autoritats turques", ha assegurat l'Alta Representant de Política Exterior de la UE, Federica Mogherini.