L'economista Santiago Niño Becerra, la majoria de vegades, ha fet bons els seus pronòstics. Per parlar de la crisi econòmica d'aquesta dècada ja la va situar en el seu dia amb tots els antecedents que ensumava. I ara en pronostica una de nova que segons ell no acabarà fins a l'any 2023. Per anar recollint elements, es fa ressò d'una xifra alarmant: el deute de l'administració pública espanyola, que mirant el percentatge del PIB frega la totalitat amb un 97%. Una tendència que es ve repetint des del 2015 i que l'economista l'ha definit "senzillament d'espant". Aquí teniu el seu tuit amb les dades:

Per assolir aquests números, l'economia espanyola va seguir tres passos: primer es va inflar la bombolla immobiliària, posteriorment va esclatar la crisi financera i finalment la Unió Europea va rescatar la banca espanyola, malgrat que es va intentar vendre com un "crèdit a la banca". Niño Becerra tindrà, una altra vegada, raó?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat