Roger Español és l'home que va perdre el 100% de visió de l'ull esquerre a causa d'una bala de goma que va disparar un agent de policia durant el referèndum de l'1 d'octubre. Aquest dissabte a la nit ha estat al programa Veus de l'1-O de TV3 on ha explicat que tot i haver passat 9 dies a l'hospital ell tornaria a defensar les urnes. 

"Sense cap dubte tornaria a defensar el meu col·legi electoral perquè no hi entrés la policia. No hi ha dret a prohibir aquesta expressió de democràcia". Això és el que ha assegurat Español que ha afegit que quan el seu fill el va anar a veure a l'hospital aquest es va espantar i li va explicar que ho feia pel seu futur.

A més a més, el ferit ha exposat que el dia 1 d'octubre li va canviar la vida perquè en perdre la visió de l'ull ha hagut d'aprendre a desenvolupar altres sentits com el de l'oïda. "Això és el que em va ajudar els primers dies quan sortia al carrer, però en llocs com el metro em causava molt estrès".

Finalment, ha admés que no pot deixar de sentir ràbia per la violència policial, que ha titllat d'"extremadament exagerada", i que encara ara no ha pogut veure totes les imatges del dia perquè "m'afecten massa".