La televisió pública eslovena (RTVSLO) va entrevistar ahir al vespre el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, en català. L’entrevista formava part del telenotícies diari, i el presentador, Igor Evgen Bergant, la va fer íntegrament en català. El conductor comença presentant al convidat en eslovè, però en el moment en què saluda Romeva, ho fa en català.

Discuteixen sobre el posicionament de la Unió Europea pel que fa a la qüestió catalana, el conseller respon dient que Catalunya és europeista i que és un donant net a la UE. “Nosaltres volem formar part d’aquest projecte que és Europa, i volem ajudar i aportar solucions”, afirma Romeva. També parla de la bona relació entre tots dos països, i recorda que als anys 80 era molt estreta quan es va produir la dissolució de Iugoslàvia. “Catalunya s’emmiralla amb Eslovènia”, ha afegit.

L’entrevista s’ha produït en el marc de la visita del conseller d’Afers Exteriors a Eslovènia. S’hi ha desplaçat per fer una conferència a la Slovenian Society for International Relations de Ljubljana sota el títol “Building Europe by Democratic Processes”. Ha aprofitat el viatge per reunir-se amb els polítics responsables d’aconseguir la independència d’aquest país del centre d’Europa l’any 1991.