El senador del PDeCAT Lluís Cleries ha defensat aquest matí el dret del president, Carles Puigdemont, a convocar una conferència al Senat, recordant que a la Cambra alta s'organitzen de manera habitual tota mena d'actes i homenatges.

Entre les convocatòries que ha citat figura la del 23 de gener del 2017 en què es va presentar als passos perduts del Senat el llibre Cruz Martínez Esteruelas. Discursos parlamentarios de un procurador en Cortes, 1965-1976.

En l’acte de presentació d’aquest llibre, promogut per la fundació ultraconservadora Tomás Moro, es va homenatjar aquest procurador i exministre franquista. En acabar, segons les cròniques que es van publicar, el president del Senat, Pío García Escudero, va demanar als assistents que es posessin drets per escoltar la interpretació de La muerte no es el final de Cesáreo Gabaráin Azurmendi, la peça que l’exèrcit interpreta en els actes en memòria dels caiguts per Espanya.

Cleries ha recordat tota un llista d'actes que s'hi han organitzat els darrers mesos, com la visita de la delegación de Halconeros, encapçalada pel Duque de Calabria, el 31 de gener d'aquest any. Tot plegat, per argumentar el dret del president de la Generalitat a convocar una intervenció a la cambra territorial.

Aquest matí, però, el president del Senat ha ajornat la decisió sobre la petició de Puigdemont fins a la reunió de la Mesa de dimarts vinent.