Vitòria ha rebut avui el nou president del Partit Popular, Pablo Casado, amb contundents escridassades i càntics en contra seu. En plenes festes locals, el popular s'ha passejat pel centre de la ciutat acompanyat per dirigents del PP basc, com el seu president, Alfonso Alonso.

Els centenars de presents han demanat la llibertat dels acusats d'Altsasu i han cantat a Pablo Casado "I el màster, què?".

Tanmateix, Casado ha subratllat que és un honor ser a les festes de Vitòria per reivindicar la recuperació de la "concòrdia i de la convivència d'una societat en llibertat, amb seguretat i sense cap mena de pressions com les que aquesta minoria radical està dedicant avui" al PP. A més, ha recordat que avui ha sortit de presó un "sanguinari terrorista", en al·lusió a Santi Potros, i ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que "extremi les precaucions perquè no hi hagi cap homenatge ni enaltiment a un terrorista que va assassinar gairebé 40 persones".

Davant d'aquesta protesta contra la seva persona i contra el Partit Popular, el líder del PP ha afirmat que cal "recuperar la convivència i la concòrdia" davant dels que representen una "minoria radical" i "volen que no puguem parlar al País Basc del que interessa als espanyols".

Casado anirà també el 17 d'agost als actes de record a les víctimes dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils (Tarragona) i ha dit que confia que "no hi haurà cap problema ni cap ultratge a la Corona".