Desenes de furgonetes i agents de la guàrdia civil s'han personat aquest dilluns a la matinada al Museu de Lleida per traslladar les 44 obres de Sixena. No són els únics que hi han anat; diversos centenars de manifestants s'han instal·lat a les portes del museu per protestar contra el trasllat i la sorpresa ha arribat quan l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, també s'hi ha acostat. 

La presència de Ros no ha agradat als concentrats que l'han escridassat i alguns asseguren a la xarxa que "els seus propis veïns l'han expulsat de les afores del Museu". Els manifestants han recriminat a Ros el suport del PSC al 155 i també el fet que la Paeria hagi ajudat en el dispositiu de blindatge del museu per impedir l’accés dels manifestants.

Quan l'alcalde de Lleida ha arribat ha atès els mitjans i ha assegurat que "quan hi ha un incendi a Lleida jo hi soc i avui hi ha un incendi cultural". Per contra, ha atacat els manifestants dient-los que "aquests que criden no hi són mai quan hi ha incendis de matinada".

Durant un míting de campanya del PSC d'aquest diumenge, el batlle va "confiar" en que els recursos presentats contra el trasllat de les obres de Sixena prosperin perquè es "paralitzi el procés". Ros va explicar que hi ha quatre recursos presentats contar el trasllat a l'Aragó de les 44 obres del monestir de Sixena, presentats per la Generalitat, el consorci del museu, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Lleida.