La possible implicació d'exalts càrrecs del PP o, fins i tot, del rei Joan Carles I en el cas Pujol està portant cua a la fiscal Belén Suárez i al jutge José de la Mata, que han esbroncat els policies que participaven en la investigació per aportar proves d'"estar per casa", així com d'amagar informació confidencial. 

Així ho revela un àudio d'una conversa entre Suárez i un policia del cas publicat per El Mundo, on es pot escoltar l'esbroncada de la fiscal a aquest agent per ser incapaç d'acreditar l'origen de les proves, condició sine qua non per tirar endavant una investigació judicial.

Durant aquests últims mesos, Suárez i de la Mata han estat els responsables de prendre declaració als policies que havien intervingut en el cas i ara tenen per objectiu esclarir la seva actuació perquè observen algunes irregularitats i més encara després que ahir sortís a la llum que un sector de la policia implicava el rei emèrit en el cas Pujol, tot i que més tard el periodista  Ernesto Ekaizer desmentís aquest vincle.

Amenaces

Sense aconseguir treure res clar, tant la fiscal com el jutge acaben esbroncant els policies i amenaçant-los amb emprendre possibles accions judicials contra ells si no aporten les proves sol·licitades. A parer seu, la informació entregada per la policia podria ser fruit d'un pirateig dels ordinadors de la família Pujol i, també, de fonts il·lícites que podrien contaminar tot el procediment.

El pitjor de tot és que cap agent pot assegurar del cert d'on prové tota aquesta informació. De fet, posen de manifest que tenien un disc dur on hi anaven bolcant tot el que trobaven i al qual només hi tenien accés tres persones. Arribats a aquest punt, De la Mata defineix el disc dur com d'"estar per casa" per no haver-se complert cap protocol i pregunta sota la custòdia de qui està. Però no obté resposta.

Llavors, torna a preguntar sobre qui tenia accés, on estava ubicat el disc i si el podia agafar qualsevol. Però aquí, l'agent en qüestió ignora una part de la pregunta i es limita a respondre que el disc dur era en un calaix.

I l'original?

Visiblement molesta per la manca de respostes, la fiscal entra al joc. "Jo pregunto, si això era un disc dur que el tenen vostès a un calaix i que, home, allà hi havia fins i tot informació sensible, però es tenia com a còpia de seguretat, on està l'original de les gravacions? Qui té l'original d'aquestes gravacions?", demana la fiscal al policia, que, davant la seva mostra de confusió, continua: " Estem parlant d'un disc dur que sembla de caminar per casa amb informació sensible. Allà es gravava de tot i ningú sap qui ho gravava. Jo li pregunto, vostè sabia què contenia aquest disc dur, que vostè guardava a la seva taula? 

Sense -aparentment- entendre-ho, el policia es torna a mostrar confús i obliga la fiscal a explicar-se millor: "En un procediment judicial s'obté una informació, l'obté la policia i l'analitza la policia. Això ens ho han explicat aquí tots els policies que han vingut, que va a les bases d'intel·ligència de la policia. Això és el que ens diuen en un atestat, jo no m'estic inventant res". 

I continua: "Això se'n va a una base de dades, una base de dades d'intel·ligència i llavors ens fa un atestat i ens analitza una informació i ens diu que prové d'aquest procediment judicial i li diem 'home, digui'ns vostè la ruta d'on està perquè això està en un procediment judicial que ha sigut utilitzat per la policia i, quan preguntem això, tot és difús. Diuen 'no, a mi em van donar un pendrive', 'no, a mi m'ho va donar el del costat', 'no és que això era un pendrive que jo no vaig veure mai...'".