La diputada de Más Madrid Clara Serra, qui fos número 2 de la candidatura liderada per Íñigo Errejón, ha dimitit aquest dilluns com a diputada en l'Assemblea de Madrid.

La mateixa parlamentària ha avançat a través de les seves xarxes socials que renuncia amb "tot el dolor" a aquesta responsabilitat i ha assegurat que espera que a l'"espai del canvi li vagi bé en aquestes eleccions", a les quals Más País es presenta com a nova plataforma.

"Tinc motius polítics de pes per no continuar acompanyant aquest projecte i em semblaria injust amb les persones que segueixen conservar la meva acta de diputada tenint aquests desacords", confessa Serra en una carta oberta.

Serra havia perdut presència després dels comicis del 26 de maig, de fet al principi, com a número 2 de la candidatura, sonava com a portaveu adjunta de la formació, càrrec que finalment va ostentar Pablo Gómez Perpinyà, qui va rellevar a Errejón després de la seva volta a la política nacional.

En la carta amb la qual Serra comunica que deixa la seva acta, carrega contra la manera, que als seus ulls, s'ha configurat Más País i assenyala que considera que el projecte "oblida i menysprea anys de treball militant de companys de territoris que han aconseguit aixecar projectes necessaris i valuosos per a aquests llocs".

Com a exemple, Serra posa la candidatura de Barcelona, assegurant que "no representa l'esperit plurinacional" que defensava el partit. Segons Serra, Más País hauria d'haver decidit sumar-se a "les força territorials existents", sobretot a les quals han funcionat electoralment i "han aconseguit conservar places claus institucionals", com és el cas dels comuns a Catalunya. Serra conclou assegurant que "si Más País ha d'enfrontar-se a Ada Colau" per a tenir representació parlamentària, pot ser que no fos el moment que la formació madrilenya es presentés a unes generals.