Dos mesos després que es conegués la denúncia d'un veí del barri madrileny de Lavapiés (identificat amb les sigles A.D.C) contra Íñigo Errejón per haver-lo agredit, finalment la titular del jutjat d'instrucció número 16 de Madrid, ha decidit portar a judici el diputat i líder de Más País per un presumpte delicte de lesions lleus

Segons ha pogut saber OKDiario, mitjà d'ultradreta, la magistrada Margarita Valcarce ha decidit transformar el procediment d'una presumpta agressió amb lesions a aquest presumpte delicte lleu de lesions, motiu pel qual el dirigent va directament a judici. La vista contra Errejón se celebrarà en els jutjats de la plaça de Castilla, en una data encara per determinar.

 A més, amb la nova condició delicte lleu, el procés no es veu afectat per l'aforament que té el dirigent en qualitat de diputat del Congrés.  Així, la instructora no haurà de portar la causa al Tribunal Suprem per fer-lo seure al banc dels acusats. 

Cop de peu a l'estómac

Els fets van succeir la nit del 2 de maig, just abans de les eleccions a la comunitat de Madrid. En aquest context, un home de 67 anys, el denunciant, es va acostar a Errejón per demanar-li que es fes una selfie amb ell.  A.D.C. assegura que el polític s'hi va negar i que, davant la seva insistència, el diputat li va donar un cop de peu a l'estómac. L'home va anar a un centre de salut i va presentar la denúncia davant la policia espanyola.

En el seu moment, el denunciant va explicar a la policia espanyola que va demanar la foto a Errejón perquè ja s'havia fet més selfies amb altres polítics, tot i que va admetre que el criticava a Internet. Segons el relat de la víctima, el polític s'hi va negar reiteradament i li va respondre "jo a aquestes hores no treballo". Hauria estat després d'aquestes negatives que s'hauria produït l'agressió, sempre segons el denunciant.

Aquest també ha explicat que el cop de peu hauria tingut conseqüències en la seva salut, concretament a l'hèrnia inguinal que diu tenir per un càncer de còlon. De fet, va assegurar a OKDiario que l'agressió el va obligar a aturar el tractament de quimioteràpia que seguia i que va haver de ser operat d'urgència. 

Errejón ho nega 

Íñigo Errejón sempre ha negat els fets. Durant una roda de premsa al Congrés després que es fes pública la notícia de la denúncia, el diputat de Más País va assegurar que ell no havia agredit aquest veí de Lavapiés: "L'acusació és falsa, i jo, evidentment, estic a disposició de qualsevol informació oficial que se'm requereixi", va dir Errejón després de reconèixer que el denunciant, amb altres persones, se li va apropar aquella nit per demanar-li una foto i van començar a "cridar i insultar-me". 

Reaccions de la dreta 

Les reaccions a les xarxes davant aquesta notícia no s'han fet esperar. Des de Vox han demanat la seva dimissió: Ha dimitit el diputat de Más Podemos, Errejón?", ha preguntat irònicament el diputat de la formació d'ultradreta, José Alcaráz Martos, recordant el passat del polític, abans amic de Pablo Iglesias. 

Pablo Cambronero, també diputat del Congrés al Grup Mixt després d'abandonar Ciudadanos, ha assegurat en una piulada que "la dimissió no és suficient" en aquest cas, ja que segons el codi ètic del de Más País hauria de "dimitir, demanar perdó, pagar un sopar a mig Madrid i tallar-se un dit petit". 

A la imatge principal, Errejón intervenint al Congrés dels Diputats / Efe