Ja ha arrencat la campanya de Podemos de cara a l’Assemblea Ciutadana Estatal del partit o, com es coneix popularment, Vistalegre 2. Des d’avui i fins diumenge 12 de febrer, 455.000 inscrits podran votar sobre el futur del partit, i en dues urnes: una de referent a l’estratègia, i l’altra, a la direcció de la formació.

Conscient dels suports i la popularitat de l’actual número 1 Pablo Iglesias, el seu segon, Íñigo Errejón, que té una visió diferent del que ha de ser Podemos, vol dur a terme una campanya conciliadora amb l’objectiu que s’imposin les seves tesis, però acceptant que Iglesias pugui continuar sent el secretari general del partit. De fet, el mateix Errejón no ha presentat candidatura a aquest càrrec.

EFE

El número 2 del partit ha presentat el seu cartell de campanya als cinemes Palafox de Madrid davant 750 persones, sota l’eslògan “Ens hi podeu tenir a tots”, acompanyat d’una foto on hi apareixen ell i Iglesias en actitud amigable. A més, al cartell s’hi anima a “votar l’equip d’Errejón”, alhora que optar per l’actual número 1 per a la Secretaria General.

La idea d’Errejón, segons ha declarat avui, és que "a la gent no cal obligar-la a triar, que ens pot tenir a tots i ens pot tenir junts".