Íñigo Errejón ja té candidat a Barcelona de cara a les eleccions al Congrés del pròxim 10 de novembre. Segons ha informat El Periódico i ha confirmat la formació, Errejón ha triat Juan Antonio Geraldés per liderar la candidatura a la capital catalana. Aquest anunci arriba després que aquest dilluns Más País aconseguís, in extremis, els avals necessaris per presentar la candidatura.

Geraldés va ser el candidat de Guanyem Sant Boi a les eleccions municipals del passat 26 de maig, una coalició de la CUP, els comuns i entitats municipals, i compta amb una àmplia trajectòria en l'activisme veïnal i estudiantil. La seva participació en política està marcada per la defensa del municipalisme, especialment en l'àrea metropolitana de Barcelona.

La formació d'Errejón també ha confirmat que l'exdiputat dels comuns al Congrés i exregidor a Barcelona Raimundo Viejo serà el número tres de la llista.

A part de Barcelona, Más País també presenta candidatures a Madrid, la Corunya, Pontevedra, Múrcia, Saragossa, Las Palmas, Tenerife, Sevilla, Cadis, Màlaga, Granada i Astúries. A més, al País Valencià es presentarà al costat de Compromís, sota el nom de Més Compromís.

Els comuns titllen d'error la candidatura

Després que aquest dilluns aconseguís els avals per presentar-se a Barcelona, el candidat dels comuns a les eleccions del 10-N, Jaume Asens, ha lamentat que s'hagi "imposat el tacticisme" i ha criticat que Errejón presenti llista a Catalunya sense tenir un projecte per a Barcelona ni per a Catalunya i que ho faci "només per guanyar vots a Madrid".

En aquest sentit, Asens hi veu una "operació dissenyada a Madrid" i ha assegurat que la dificultat que ha tingut per presentar-se demostra "la debilitat del projecte a Catalunya". Així ho ha assegurat en una roda de premsa al Parlament, acompanyat de la líder del partit a la cambra, Jéssica Albiach.