El líder de Más País, Íñigo Errejón, ha confessat que els tres diputats que ha aconseguit la formació a les eleccions d'aquest diumenge "no són el que esperàvem". De fet, el grup no ha aconseguit travessar la frontera per tenir grup propi i hauran de formar part del grup mixt.

En una compareixença pública després de saber-se els resultats, Errejón ha qualificat de "moderat" el resultat, però també ha tret pit d'haver evitat que l'abstenció fos més alta entre votants d'esquerres decebuts amb les polítiques de Podemos. "L'abstenció no ha estat tan alta perquè nosaltres ens hem atrevit", ha reivindicat.

Preguntat per si creia que la seva candidatura havia contribuït a fragmentar l'esquerra, Errejón s'ha defensat assegurant que era necessari presentar-se davant la "immensa irresponsabilitat" d'alguns partits, que considera que han posat per davant "els interessos del partit als del país". "Venim a fer la política útil i responsable, i a reconstruir una societat espanyola que està ferida", ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que "els números donen" i que hi ha una "segona oportunitat" que es formi un govern progressista. "No podem anar a terceres eleccions", ha insistit, alertant d'un possible "retrocés democràtic".