La coalició Ahora Repúblicas, composta per ERC, Bildu i BNG, aconseguiria 3 escons (4,6% dels vots) a les pròximes eleccions al Parlament Europeu a Espanya, segons les últimes projeccions sobre intenció de vot publicades aquest divendres per l'Eurocambra. Al seu hemicicle entraria per primera vegada el partit d'ultradreta VOX, amb cinc eurodiputats. El PSOE, al seu torn, guanyaria i aconseguiria 19 escons.

Després del PSOE (que aglutinaria un 28,8% dels vots) s'hi situa el Partit Popular amb 13 eurodiputats (20,3%), seguit d'Unidas Podemos, amb deu (15,6%); Ciutadans, amb nou (15,1%), i VOX, amb cinc (8,4%).

Amb els resultats d'aquesta enquesta el PNB (1,4%) i el PDeCAT (1%) quedarien sense representació europarlamentària. Això faria que el president a l'exili Carles Puigdemont no fos elegit com a europarlamentari.

Les dades publicades aquest divendres pel Parlament Europeu només tenen en compte l'enquesta feta per Sigma Dos a començaments de març i és la tercera projecció que fa sobre les eleccions europees que tindran lloc entre el 23 i el 26 de maig a tota la UE.

Comparant les xifres d'aquesta projecció amb la de divendres 1 de març, el PSOE puja un escó, el PP obté els mateixos, Ciutadans perd dos eurodiputats, Unidas Podemos en guanya un i Vox perd dos representants. Les dues projeccions anteriors donaven un eurodiputat a ERC però no tenien en compte la coalició amb EH Bildu i el BNG, que segons les últimes dades eleven a tres els seus escons.

Espanya passa de 54 a 59 eurodiputats en aquestes eleccions europees, després d'haver guanyat cinc llocs amb el nou repartiment acordat pels estats membres per adaptar l'Eurocambra a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari. Però si Londres finalment participa en les eleccions perquè demana una pròrroga llarga per al Brexit, els comicis repartiran el mateix nombre d'escons com fins ara.