Les diferències entre els dos socis de Govern han aflorat aquest dijous en el ple de resposta a la sentència que ha tingut lloc al Parlament. El motiu ha estat el fet que el president Quim Torra hagi anunciat que vol tornar a "exercir l'autodeterminació" en aquesta legislatura. Una proposta que ha molestat a ERC, que ha lamentat no saber amb anterioritat, i li han contestat que ho "valoraran".

En el seu torn d'intervenció, el president dels republicans al Parlament, Sergi Sabrià, ha volgut deixar clar que no havien estat informats de la proposta i ha avisat que "no és el moment de posar dates sinó de treballar en els consensos del 80% de Catalunya". Amb tot, el republicà ha recordat que el moment actual passa per "acumular forces" i per intentar un "gran acord" que faci que l'Estat espanyol "s'assegui a la taula" de negociació.

Foc obert amb Buch

Per altra banda, Sabrià ha lamentat els greus aldarulls de la segona i tercera nit de protestes contra la sentència a Catalunya, que ha qualificat de ser "uns pocs que fan mal". "Rebutgem les maneres amb força i contundència, no ens representa", ha afegit. 

Tot i això, el dirigent republicà també ha criticat l'actuació dels cossos de seguretat, també la dels  Mossos d'Esquadra, en algunes de les protestes d'aquesta passada setmana. "Prou atropellaments, prou caps oberts i prou pilotes de goma. Una policia democràtica no atropella a la gent", ha dit, amb la mirada fixada en el conseller de l'interior, Miquel Buch, que feia cara d'incredulitat. 

En les protestes de la passada nit a Tarragona els Mossos van atropellar un menor de 17 anys, que està hospitalitzat per una policontusió.