El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha criticat la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent i fins i tot contempla la possibilitat que el partit no compleixi amb el que ha resolt l'alt tribunal. "El més important és que nosaltres ens mantindrem fidels al Parlament de Catalunya. Si cal desacatar, desacatarem", ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio. Abans, Tardà també s'havia pronunciat a Twitter.

El diputat republicà també acusa el TC d'haver optat "de forma desvergonyida per la via autoritària, per la via de la violència judicial", i ha argumentat que els independentistes han de tenir això molt present. Sobre com reaccionar a l'anul·lació de les conclusions del Procés Constituent i a les hipotètiques inhabilitacions de la presidenta Carme Forcadell o altres càrrecs electes, Tardà defensa que "hem de contemplar totes les possibilitats".

El Constitucional ha donat 20 dies al Parlament perquè presenti les seves al·legacions i notificarà personalment la decisió a Forcadell, als altres membres de la Mesa, al secretari general de la cambra, així com al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la resta dels membres del Govern.